Welke ondervloer op een houten vloer?

Welke ondervloer op een houten vloer?

Op een houten vloer zijn ondervloeren in tegelformaat een veilige keus. Voorbeelden hiervan zijn groene vloerplaten of een Redupax ondervloer. Is de houtenvloer vlak gemaakt met OSB platen, spaanplaat of underlayment platen dan zijn ondervloeren op rol ook geschikt.

Wat kost het om een houten vloer te laten leggen?

Een houten vloer leggen: De prijzen op een rij.

Soort klus Prijs per m2
Houten vloer zwevend leggen € 8 – € 14
Houten vloer verlijmd leggen € 14 – € 21

Hoe leg ik een houten vloer?

Een houten vloer leggen doe je niet door te klikken, maar door te lijmen. Je lijmt de verschillende vloeronderdelen aan elkaar. Bij de eerste rij lijm je de vloeronderdelen met de kopse kanten aan elkaar. De rijen erna worden zowel aan de kopse kant als aan de kant van de groeven voorzien van lijm.

Hoe houten vloer leggen op beton?

Hieronder nemen geven we zes handige tips die u helpen bij het leggen van een houten vloer op beton.

 1. 1 Laat de houten vloer 48 uur wennen.
 2. 2 Maak de betonnen vloer paraat.
 3. 3 Leg de ondervloer.
 4. 4 Controleer de geleverde producten.
 5. 5 Planken leggen.
 6. 6 Afwerking.

Kan ik laminaat leggen op een houten vloer?

Laminaat leggen op een houten vloer is in principe geen probleem. Wel is het zaak dat u de houten vloer die er al ligt op een aantal dingen controleert: Losliggende delen: deze moeten eerst vastgezet worden. Schroeven en spijkers: deze moeten volledig in het hout liggen of verwijderd worden.

Hoeveel is 10db?

Ritselende bladeren in de wind, een mug of een moderne pc halen maar net zo’n 10 dB. Fluisteren bereikt ongeveer 30 dB en een normaal gesprek ligt al bij 60 dB. Een luidkeels huilende baby slaagt erin – net als een motorfiets – ongeveer 80 dB te behalen.

Wat kost een houten vloer leggen per m2?

Een houten vloer zwevend leggen is het goedkoopst, omdat de vloer in dat geval niet geëgaliseerd hoeft te worden. Je betaalt hiervoor tussen de 8 en 14 euro per vierkante meter. Het verlijmd leggen van de houten vloer kost je dan weer tussen de 14 en 21 euro per vierkante meter.

Wat kost houten vloer per m2?

Wat kost een houten vloer? Een vloer van echt hout is natuurlijk kostbaarder dan een vloer van PVC of laminaat. De prijs verschilt per merk- en houtsoort, maar reken erop dat een houten vloer tussen de 30 en 80 euro per vierkante meter kost.

Hoe leg je een eikenhouten vloer?

Het leggen van een eiken vloer wordt in 80% zwevend of te wel los gelegd. Zwevend gelegd is een betere benaming, de vloer wordt niet aan de ondergrond bevestigd (zwevend) maar vaak worden de delen in veer en groef wel onderling verlijmd. In alle gevallen is het belangrijk dat de ondervloer voldoende droog is.

Hoe vloer leggen op beton?

In 7 stappen tegels verlijmen op een betonnen wand

 1. Voorbehandeling.
 2. Voorstrijken/primeren van de betonnen wand.
 3. Uitvlakken van de betonnen wand.
 4. Tweede keer voorstrijken.
 5. Verlijmen van de tegels.
 6. Voegen van de tegels.
 7. Afkitten van de wandtegels.

Hoe dik beton op Zwaluwstaartplaten?

De dikte van de betonlaag moet overal 3,4 cm worden. Verdeel de vloer daarom in een aantal banen door houten planken (27 x 18 mm) over de platen te leggen. Zorg dat de afstand tussen deze planken kleiner is dan de breedte van je afrijlat.

Kan PVC laminaat op houten vloer?

Klik-PVC kan met gemak over een houten vloer worden gelegd, als de oneffenheden niet groter zijn dan 2 mm. Bevestig dan eerst een spaanplaat over de houten vloer en leg daar vervolgens de klik-PVC overheen.